Pazartesi - Cuma 8.00 - 18.00 & Cumartesi 8.00 - 13.00
Exproof Rezistanslar

Patlama riski olan tesislerde sıcaklık kontrolü çok önemli bir süreçtir. Bu noktada uçucu gaz, buharlı metal gibi patlayıcı atmosferi içinde bulunan maddelerin yer aldığı endüstriyel tesislerde sıcaklık kontrolünü standart rezistanslar ile sağlamak mümkün değildir.

Patlama riski bulunan tesislerde sıcaklık kontrolü exproof rezistans ile gerçekleştirilir. Bu ısıtma ve kontrol ürünleri endüstriyel tesislerde bulunan üretim alanları için ısıtma ihtiyacını çözüyor. Isıtma görevini yerine getirirken diğer taraftan patlama riski yüksek olan maddelerin sıcaklık kontrolünü de yerine getiriyor.

Exproof rezistans modelleri dikey veya yatay konumda kullanılabilir. Endüstriyel çalışma alanlarında duvar ve zeminlerde kullanımı uygundur. Bu ürünler üreticilere konveksiyon çözümler sunar.

Her türlü exproof rezistans ihtiyacı için rezistans üretiminde marka olan Ser Rezistans ile iletişime geçebilir ve ihtiyacınıza uygun çözümler bulabilirsiniz.

Exproof Rezistanslar Nedir?

Exproof rezistans, patlayıcı maddelerin ve patlama riski olan maddelerin yer aldığı üretim alanlarında ısıtma işlemini ve ısı kontrolü görevini yerine getirmek adına tasarlanan rezistanslardır. Bu rezistanslar patlayıcı ortamlarda güvenli üretim yapılması için özel olarak geliştirilmiştir.

Exproof İngilizcede "patlamaya dayanıklı" anlamına gelen kelimelerin kısaltmasıdır. Bu rezistans tehlikeli endüstri ortamlarında patlama riskini minimum seviyeye çekmek ve güvenli çalışma alanları sağlamak adına özel önlemler alınması gerektiğinde kullanılır.

Bu rezistanslar kullanım ihtiyacına göre farklı boyutlarda ve özelliklerde üretilebilir. Endüstriyel alanlardaki patlama riskine karşı güvenilir çözüm arıyorsanız hemen bize ulaşabilirsiniz.

Exproof Rezistanslar Neden Kullanılmalıdır?

Patlayıcı maddelerin kullanıldığı endüstriyel alanlarda her an patlama riski söz konusudur. Petrol rafinerisi ve kimya alanında faaliyet gösteren işletmelerde standart ekipman ve rezistanslar kullanılırsa patlama riski ortaya çıkar. Patlayıcı gazlarla birlikte buhar ve tozlu ortamlar bulunan alanlarda patlama riskini ortadan kaldırmada devre exproof rezistans modelleri girmektedir.

Patlayıcı gazların yer aldığı endüstriyel tesislerde üretim güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği gibi süreçleri yürütmek önemlidir. Bu alanlarda patlama riskini bertaraf etmek ve minimum düzeye çekmek için gerekli önlemler alınmalıdır. Bu konuda alınabilecek güvenlik önlemlerinden biri de exproof rezistanslar olacaktır.

Exproof Rezistanslar Özellikleri

Patlama riski bulunan alanlar için kullanılmak üzere tasarlanan exproof rezistanslar güvenli bir üretim alanı yaratmaya yardımcı olur. Patlayıcı ortamlar için özel olarak tasarlanan bu ısıtma elemanları standart olarak üretilen ve farklı tipteki rezistanslara göre çok daha özel teknik özelliklere sahiptir.

Exproof rezistans teknik özellikleri şu şekildedir;

Üretim Malzemesi

Exproof rezistanslar yüksek sıcaklıklarda dayanım göstermesi için paslanmaz çelik ve nikel-krom karışımı malzemelerden üretilir. Bu rezistansların malzemesi korozyon gibi etmenlere de dayanım gösterecek şekilde seçilir. Rezistansın dışında korozyon direnci ve daha iyi ısı transferi için farklı malzemelerle kaplanabilir.

Rezistanstın gövdesi alüminyum, pirinç, döküm demir ve paslanmaz çelik olabilir. Isıtma elemanı da nikel krom, paslanmaz çelik gibi malzemeler olabilir. Malzeme olarak paslanmaz çelikler kullanıldığında Alloy 600, 800, 825 gibi farklı türler seçilebilir.

Çalışma Sıcaklığı

Bu rezistansların en önemli avantajı yüksek sıcaklıklarda dayanım göstermesidir. Üretim malzemesine ve kullanım alanına göre çalışma sıcaklığı farklılık gösterir. Bu rezistanslar ihtiyaca kadar 650 dereceye kadar performans gösterebilirler. -20 ile 650 dereceye kadar ihtiyacınız olan ısıda üretim yapabiliriz.

Elektrik Özellikleri

Exproof rezistanslarda çalışma ortamına ve ihtiyaçlara göre gerilim ve akım değeri de ayarlanmalıdır. Bu ürünler kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretildiği için yüksek yalıtım direnci sağlar. Aynı zamanda sızıntı akımı da çok düşüktür.

Çap, Tasarım Şekli ve Uzunluk

Bu rezistans modellerinin çapı ihtiyaca göre belirlenir. 6.5, 8.5, 11.5, 14.5 ve 16 mm çapları standart üretimlerdir. Ancak ihtiyaçlara göre artış da gösterir. Rezistansın boyutu, şekli ve bağlantı tipi ihtiyaca göre değişebilir. Büyük üretim alanları için 200 mm'ye kadar exproof rezistans üretimi yapıyoruz.

Patlama Dayanımı

Exproof rezistansların çalışma mantığı patlama riski olan alanlara özel çözümler sunmasıdır. Bu ürünler patlamaya karşı koruma sağlaması için dayanıklı kabuklarla kaplaması yapılır. Aynı zamanda içine patlayıcı toz ve gaz girişinin engellenmesi için özel sızdırmazlık sistemleri tasarlanır.

Bu ürünler patlama riskine göre farklı koruma sınıfları ile üretilir. Ex d, ex e, ex i gibi farklı patlama sınıfları vardır.

Çalışma Gücü

Exproof rezistanslar farklı güç ihtiyaçlarında çalışabilir. 50 Watt ile 3000 Waat arasında istediğiniz güçte üretim yapılıyor.

Voltaj Seviyesi

Rezistanslarda kapasiteye göre farklı voltaj seviyesi ayarlanmalıdır. 24V değerinden 380V değerine kadar farklı voltaj değerlerinde üretim yapılabilir.

Bağlantı Tipi

Exproof rezistanslarda ihtiyaçlara göre bağlantı tipi de farklılık gösteriyor. Bu rezistanslarda bağlantı çıkışı ihtiyaca göre manşon ve flanş olabilir. Doğru bağlantı tipi ile tehlikeli maddelerde sıcaklık kontrolü elde etmeyi sağlar. Aynı zamanda performansın yükselmesini sağlıyor.

Exproof Rezistans Çeşitleri Nelerdir?

Exproof rezistans patlayıcı ortam bulunan alanlarda güvenli bir üretim sağlamak adına kullanılan ısıtma çözümleridir. Kullanım ihtiyacı, ortam ve sektöre göre farklı tiplerde üretilir. Bu nedenle exproof rezistanslar da farklı özelliklerde üretilir.

Exproof rezistans çeşitleri şu şekildedir;

Boru Tipi Exproof Rezistanslar

Bu rezistanslar en yaygın exproof rezistans türüdür. Temel görevi patlama riski olan sıvı ve gazların ısıtılması sürecidir. Genel olarak düz boru veya kıvrımlı boru şeklinde tasarlanırlar.

Boru tipi exproof rezistanslar daha çok paslanmaz çelikten malzemeden üretilir. İhtiyaçlara göre farklı uzunluk, çap ve güçte tasarlanabilen ürünlerdir.

Bant Tipi Exproof Rezistanslar

Bant tipi exproof rezistanslar geniş yüzeyleri ısıtmada görev alır. Bu rezistansların en önemli avantajı esnek yapısıdır. Bu rezistansların tank, boru ve kapların dış yüzeyine montajı yapılır. İhtiyaçlara göre farklı genişlik ve uzunluk seçeneklerinde tercih edilebilirler.

Daldırma Tipi Exproof Rezistanslar

Exproof rezistans patlama ortamlarda görev alır. Daldırma tipi exproof rezistanslar patlama riski olan sıvıların bulunduğu ortamda kullanılır. Direkt olarak sıvı içine daldırılırlar. Bu rezistanslar sıvıların bulunduğu ortamlarda görev aldığı için üretim sürecinde korozyona dayanıklı malzemeler kullanılmalıdır. Talebe göre farklı güç ve boyutlarda üretilebilir.

Fleks Tipi Exproof Rezistanslar

Patlama riski olan ve karmaşık yapılı yüzeylerde de ısıtma çözümü olarak bu rezistanslar kullanılır. Fleks tipi exproof rezistanslar karmaşık şekle sahip yüzeylerde güvenli ısınma çözümleri sağlar. Bu rezistanslar en esnek exproof rezistans türüdür. Esnek yapıları farklı şekillere sahip ortamlarda kullanılmalarını sağlar. Esnek şekil alabilmeleri için üretimde silikon ve teflon kaplama kullanılır.

Fişek Tipi Exproof Rezistanslar

Fişek tipi exproof rezistanslar patlama riskinin olduğu enjeksiyon kalıbı ve sıcak yolluklarda görev alırlar. Bu ürünler küçük deliklere sahiptir. Küçük delikli yapısıyla enjeksiyon kalıplarında ısıtma çözümleri sunan rezistans farklı ihtiyaçlara göre üretilebilir.

Exproof Rezistans Seçimi Nasıl Yapılır?

Exproof rezistans seçimi ihtiyaçlarınıza uygun olarak yapılmalıdır. Öncelikle patlayıcı ortamın türünü dikkate alın. Patlayıcı ortamda bulunan gaz veya toza göre süreci başlatın. Gaz ve tozların bulunduğu ortamlarda standart ve maksimum sıcaklık değerlerini belirleyin. Buna ek olarak nem oranı ve çalışma basıncını da dikkate alın.

Bu rezistansların yüksek sıcaklıklarda çalışması mümkündür. Tehlikeli ortamlarda ısıtılacak ürünün kimyasal özellikleri, kalınlığı, ısı iletkenliği de seçim yaparken dikkate alınmalıdır. Exproof rezistans yüksek sıcaklıklarda çalıştığı için ortamda malzemenin işlenmesi için ortamın ulaşması gereken ısı miktarı ve ısının dağıtım süreci (eşit dağıtım veya belirli alanlarda daha yüksek ısı sağlama) düşünülmelidir.

Exproof rezistans seçerken besleme gerilim, akım değeri ve çalışma frekansı da ihtiyaçlar ölçüsünde belirlenmelidir. Aynı zamanda rezistansın şekline de ihtiyaçlara göre karar vermeniz gerekir. Düz, kıvrımlı veya özel karmaşık şekiller tercih edilebilir. Bağlantı tipi de seçim sürecinde belirlenmelidir. Flanşlı veya manşonlu bağlantı veya diğer bağlantı tiplerinde rezistans siparişi verilebilir.

Ortamdaki titreşim ve korozif özellikler de dikkate alınmalıdır. Çalışma ortamında uzun süre boyunca sorunsuz görev yapması için doğru malzemelerden ve şekillerde üretilmelidir: Aynız amanda Türkiye'de verilen, Avrupa Birliği (ATEX) sertifikaları ve Uluslararası Elektroteknik Komisyonu patlayıcı ortamlar sertifikası (IECEx) gibi sertifikaları da ihtiyaçlara göre dikkate alın.

Seçim sürecinde öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyin. Daha sonra sertifika, kalite ve fiyat karşılaştırmaları yapın. İhtiyacınız olan tüm exproof rezistans modelleri için Ser Rezistans çözümlerine güvenebilirsiniz.

Exproof Rezistanslar Kullanım Alanları

Patlama riski bulunan tüm alanlarda ısıtmayı ve üretimi güvenli hale getirmek için exproof rezistanslar kullanılır. Bu rezistanslar yanıcı gaz, buhar ve tozların bulunduğu çalışma ortamlarında kullanılır. Askeri tesislerde ve patlama riski olan sektörlerde güvenlik sunan rezistans türüdür.

Exproof rezistanslar kullanım alanları şu şekildedir;

Petrokimya Endüstrisi

Bu rezistanslar petrokimya endüstrisi içinde petrol rafinelerindeki tank, boru hattı ve ısıtıcılarda kullanılır. Aynı zamanda petrol ve doğalgaz depolama tesislerinde güvenlik adına kullanılırlar.

Kimya Endüstrisi

Exproof rezistanslar kimyasal üretim tesislerinde de kullanılmaktadır. Kimya endüstrisi içinde laboratuvar ve reaksiyon tankları da kullanım alanları arasında bulunur.

Gıda ve İçecek Endüstrisi

Gıda endüstrisi içinde kullanılan rezistanslar tahıl silosu ve gıda işleme tesislerinde kendine yer bulur. Aynı zamanda gıda sektöründe tozlu ortamlarda da ısıtma görevi için tercih edilebilir. Gıda ve içecek endüstrisi için yaygın bir rezistanstır.

Madencilik Endüstrisi

Exproof rezistans patlama riski çok yaygın olan madencilik endüstrisi içinde de kullanım alanı bulur. Maden ocaklarında çeşitli alanlarda kullanılır. Aynı zamanda tünellerin aydınlatması sürecinde de güvenlik sağlaması adına tercih edilir.

Boya ve Kaplama Endüstrisi

Patlama riski yüksek olan boya ve kaplama endüstrisi içinde kullanılan ısıtma çözümleri de exproof rezistanslardır. Bu rezistanslar boya üretim tesis ve karıştırma tanklarında karşımıza çıkar. Aynı zamanda kaplama malzemesi üretim tesislerinde de yet alabilirler.

İlaç Endüstrisi

Exproof rezistansların ilaç endüstrisi içinde de kullanımı yaygındır. İlaçların üretildiği ve muhafaza edildiği tesislerde tercih edilir. Aynı zamanda sterilizasyon ekipmanları için de uygun rezistans modelidir.

Petrol ve Gaz Endüstrisi

Bu rezistanslar petrol ve gaz endüstrisi içinde farklı amaçlarla kullanılabilir. Petrol ve gaz depolama tesisleri ve dağıtım süreçlerinde tercih edilebilirler. Aynı zamanda boru hatları ve rafineri tesislerinde de tercih edilebilir.

Otomotiv Endüstrisi

Otomobil endüstrisi de exproof rezistansların kullanım alanlarındandır. Patlama riski olan otomotiv parçası ve ekipmanlarının üretildiği tesislerde kullanılabilir.

Tekstil Endüstrisi

Exproof rezistans için uygun olan sektörlerden biri de tekstil endüstrisi ve tesisleridir. Tekstil alanında patlama riski olan maddelerin görev aldığı üretim alanlarında ve tesislerde patlamayı engellemek için güvenlik adına kullanılmalıdır.

Exproof Rezistanslar Fiyatları

Exproof rezistans fiyatları, üretim sürecinde planlanan teknik özellikler, üretim malzemesi, boyut ve çap, bağlantı çıkışı türü, güç ve sertifika gibi birçok özelliğe göre belirlenir. Bu nedenle spesifik bir fiyat ihtiyaçlarınızı anlamadan vermek doğru olmaz.

Bir exproof rezistansın uzunluk, çap ve şekil özellikleri fiyat üzerinde etkilidir. Özel boyutlarda ve daha büyük çapa veya boya sahip ürünler daha yüksek maliyetli olur. Aynı zamanda exproof rezistans çeşitli malzemelerden üretilir. Paslanmaz çelik, pirinç veya kaplama gibi malzemeler de fiyatı belirler. Yüksek kaliteli ve özel alaşımdan meydana gelen malzemelerde maliyet artar.

Rezistansın üretim sürecinde gerekli olan güç de fiyatlarda etkilidir. Rezistans gücü talebe göre belirlenir. Ürünün gücü arttıkça fiyatı da yükselir. Rezistans bağlantı tipi de fiyatları etkiler. Manşonlu ve flanş bağlantılı olarak üretim durumuna göre fiyatlar da değişiklik gösterecektir.

Exproof rezistanslar ihtiyaçlara göre ek özellikler de barındırabilir. Ürüne ısı sensörü, termostat gibi eklemeler yapılabilir. Her bir ekleme ek bir maliyet getirebilir. Aynı zamanda sahip olduğu sertifikalar da fiyatlarda etkilidir.

Tüm exproof rezistans ihtiyaçlarınızda hemen Ser Rezistans ile iletişime geçebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Online Mağaza